Crema di carota con crostini di taggiasche (Mrkvová polévka s bagetkou a olivovým patté)
Ingredience 4 porce
- 4 velké mrkve
- 1 cibule
- 1 brambora
- 1,5 dl mléka
- starší pečivo
- 150 g oliv taggiasche (nebo černých oliv)
- čerstvá majoránka
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Nakrájíme cibulku na jemno a mrkev na půlměsíčky. Na oleji orestujeme, poté přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, také chvilku povaříme a zalijeme vodou, aby zelenina byla zcela ponořená. Zaklopíme pokličkou a 30 minut vaříme.
Mezitím připravíme bagetky – v troubě na střední teplotu necháme plátky bagety vysušit, aby byly křupavé. Olivy s olivovým olejem a lístky majoránky rozmixujeme do krému. Dochutíme solí a patté namažeme na bagetky.
Polévku propasírujeme, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme ještě
5 minut.
Polévku podáváme s bagetkami s olivovou tapenádou.