Crema di carota con crostini di taggiasche (Mrkvová polévka s bagetkou a olivovým patté)

Ingredience 4 porce

  • 4 velké mrkve
  • 1 cibule
  • 1 brambora
  • 1,5 dl mléka
  • starší pečivo
  • 150 g oliv taggiasche (nebo černých oliv)
  • čerstvá majoránka
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup



Nakrájíme cibulku na jemno a mrkev na půlměsíčky. Na oleji orestujeme, poté přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, také chvilku povaříme a zalijeme vodou, aby zelenina byla zcela ponořená. Zaklopíme pokličkou a 30 minut vaříme.
Mezitím připravíme bagetky – v troubě na střední teplotu necháme plátky bagety vysušit, aby byly křupavé. Olivy s olivovým olejem a lístky majoránky rozmixujeme do krému. Dochutíme solí a patté namažeme na bagetky.
Polévku propasírujeme, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme ještě 
5 minut.
Polévku podáváme s bagetkami s olivovou tapenádou.