Cozze di nonna Mara (Mušle babičky Mary)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg slávek
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 2 dl bílého vína
  • 1 plechovka loupaných rajčat (600 g)
  • 4 vejce
  • hrst petrželky
  • citronová šťáva
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup


Očištěné mušle pár minut podusíme, aby se otevřely. Poté odstraníme prázdné půlky mušlí a necháme jen ty s masem. V pánvi na oleji orestujeme šalotku nakrájenou na jemno, slávky vyskládáme na dno pánve a necháme pár minut restovat. Poté přidáme rajčatový koncentrát rozmíchaný ve víně a loupaná rajčata.

Vejce vyšleháme se solí a pepřem a směsí zalijeme slávky. Necháme lehce vyvařit, zakápneme šťávou z citronu, ozdobíme petrželkou 
a můžeme podávat.