Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)

Ingredience 4 porce

  • 1,6kg slávek
  • 8 stroužků česneku
  • 1,5dcl olej extra virgin
  • 2 čerstvé feferonky
  • 2 citrony
  • hrst nasekané petrželové natě
  • sůl

Máte hlad jako mořský vlk? Dejte si nefalšovaný námořnický oběd: slávky.

Postup10 min

Slávky musíme před úpravou očistit (oškrábat nožem pod vodou).

Do velkého hrnce nalejeme olej a česnek nasekaný nadrobno. Zpěníme na oleji, přidáme nasekanou feferonku, vhodíme slávky a přiklopíme pokličkou.
Dusíme maximálně 5 min, než se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhodíme.
Poté je zakápneme štávou z citronů, přidáme petržel a můžeme servírovat přímo z hrnce s bílým pečivem.