Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)
Ingredience 4 porce
- 1,6kg slávek
- 8 stroužků česneku
- 1,5dcl olej extra virgin
- 2 čerstvé feferonky
- 2 citrony
- hrst nasekané petrželové natě
- sůl
Máte hlad jako mořský vlk? Dejte si nefalšovaný námořnický oběd: slávky.
Postup10 min
Slávky musíme před úpravou očistit (oškrábat nožem pod vodou).
Do velkého hrnce nalejeme olej a česnek nasekaný nadrobno. Zpěníme na oleji, přidáme nasekanou feferonku, vhodíme slávky a přiklopíme pokličkou.
Dusíme maximálně 5 min, než se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhodíme.
Poté je zakápneme štávou z citronů, přidáme petržel a můžeme servírovat přímo z hrnce s bílým pečivem.