Coniglio alle olive, Broccoli con acciughe (Králík na olivách, Brokolice s ančovičkami)

Ingredience 4 porce

  • 1 králík
  • 1 cibule
  • 2dcl bílého vína
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 80g černých oliv
  • mouka na obalení
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř
  • 800g brokolice
  • 20g strouhanky
  • 4 ančovičky
  • 50g másla
  • 20g parmazán
  • 2 stroužky česneku
  • olej extra virgin
  • sůl

Králík na černých olivách a rozmarýnu je mým zamilovaným jídlem už od dětství. Maminčina známá pěstovala králíky, a tak jsme si pochutnávali na báječném domácím králičím velmi často.

Postup

Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, obalíme lehce v mouce 
a osmažíme na oleji. Jakmile chytne barvu, přidáme nakrájenou cibulku na jemno, rozmarýn a zalijeme bílým vínem. Až se víno vyvaří, zmírníme plamen a vaříme 20min, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Po uplynulých dvaceti minutách přidáme vypeckované olivy a vaříme dalších 20min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.


Brokolici povaříme 10-15 minut v osolené vodě. V pánvi na másle osmažíme česnek do zlatova a odstraníme. Do pánve vhodíme nakrájené ančovičky a zasypeme strouhankou. Až strouhanka zezlátne, přidáme brokolici a trochu vody nebo vývaru. Na závěr smícháme s nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat.