Coniglio alle olive, Broccoli con acciughe (Králík na olivách, Brokolice s ančovičkami)
Ingredience 4 porce
- 1 králík
- 1 cibule
- 2dcl bílého vína
- 1 snítka rozmarýnu
- 80g černých oliv
- mouka na obalení
- olej extra virgin
- sůl, pepř
- 800g brokolice
- 20g strouhanky
- 4 ančovičky
- 50g másla
- 20g parmazán
- 2 stroužky česneku
- olej extra virgin
- sůl
Králík na černých olivách a rozmarýnu je mým zamilovaným jídlem už od dětství. Maminčina známá pěstovala králíky, a tak jsme si pochutnávali na báječném domácím králičím velmi často.
Postup
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, obalíme lehce v mouce
a osmažíme na oleji. Jakmile chytne barvu, přidáme nakrájenou cibulku na jemno, rozmarýn a zalijeme bílým vínem. Až se víno vyvaří, zmírníme plamen a vaříme 20min, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Po uplynulých dvaceti minutách přidáme vypeckované olivy a vaříme dalších 20min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.