Cinghiale cotto nel latte (Kančí na mléce)
Ingredience 4 porce
- 800g kančí kýty
- 1l mléka
- 1 řapíkatý celer
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1dcl olej extra virgin
- Hovězí vývar
- Marináda
- 1 cibule
- 2ks řapíkatého celeru
- 2ks mrkve
- 4 hřebíčky
- 4 – 5 kuliček jalovce
- 3 bobkový list
- 1lž celý černý pepř
- snítka rozmarýnu
- 750ml vody
- 750 ml červeného vína
Zvěřina potřebuje čas – na marinování i zpracování. Když jí ho dáte, předvede vám tu sílu a temperament, který v sobě má. Na „divočáka v mléce“ budete dlouho vzpomínat.
Postup
Kančí nakrájíme na kostky jako na guláš, připraví se marináda dle receptu: do skleněné nádoby dáme vodu, víno a všechno koření. Mrkve, nohy z řapíku a cibuli nakrájíme na větší kousky (kostky, nahrubo), přidáme k ostatnímu a necháme 12 – 24h odležet.
Poté vyndáme maso, propláchneme pod vodou. Dáme maso do hrnce, zalijeme litrem mléka a na mírném ohni půl hodiny vaříme, dokud se mléko nezredukuje (nevyvaří). Kančí opět vyndáme a ve stejném hrnci osmahneme na oleji celer, cibuli a mrkev (vše na drobné kostičky), vrátíme maso, přilijeme vývar tak, aby bylo maso ponořené, přiklopíme pokličkou vyrobenou z alobalu a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut (až bude maso měkké).