Churrasco rodizio (Maso z jehly)

Ingredience 6 porcí

  • květová špička Picanha
  • kuřecí srdíčka
  • kuřecí prsa s kůží
  • olej extra virgin
  • slunečnicový olej
  • bazalka
  • česnek
  • máslo
  • plátky slaniny
  • hrubá mořská sůl

Churrasco rodizio je název způsobu servírování hovězího masa. Maso se opéká na jehle a z ní se pototm okrajuje na talíř v podobě tenkých plátků. Chuť churrasca spočívá v kvalitním hovězím masu a jeho tuku, který dodá masu šťavnatost. 

Postup



Květovou špičku o váze asi 1 kg rozpůlíme a oba kusy napíchneme na rožeň. V misce rozmícháme kousek másla se slunečnicovým olejem 
a maso potřeme, posolíme hrubou solí a dáme na oheň.
Kuřecí srdíčka ochutíme dvěma stroužky nasekaného česneku. 
V kastrůlku zahřejeme asi 1 dl slunečnicového oleje s pár lístky bazalky 
a poté bazalku promícháme s masem. Srdíčka napícháme na jehlu, posolíme hrubou solí a upečeme na ohni.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a dochutíme je opět nasekaným česnekem, hrubou solí a slunečnicovým olejem. Každý kousek zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na jehlu, upečeme na ohni.
Churrasco podáváme s grilovaným ananasem, smaženým banánem 
a salsou. Maso můžeme zakápnout olivovým olejem.