Churrasco rodizio (Maso z jehly)
Ingredience 6 porcí
- květová špička Picanha
- kuřecí srdíčka
- kuřecí prsa s kůží
- olej extra virgin
- slunečnicový olej
- bazalka
- česnek
- máslo
- plátky slaniny
- hrubá mořská sůl
Churrasco rodizio je název způsobu servírování hovězího masa. Maso se opéká na jehle a z ní se pototm okrajuje na talíř v podobě tenkých plátků. Chuť churrasca spočívá v kvalitním hovězím masu a jeho tuku, který dodá masu šťavnatost.
Postup
Květovou špičku o váze asi 1 kg rozpůlíme a oba kusy napíchneme na rožeň. V misce rozmícháme kousek másla se slunečnicovým olejem
a maso potřeme, posolíme hrubou solí a dáme na oheň.
Kuřecí srdíčka ochutíme dvěma stroužky nasekaného česneku.
V kastrůlku zahřejeme asi 1 dl slunečnicového oleje s pár lístky bazalky
a poté bazalku promícháme s masem. Srdíčka napícháme na jehlu, posolíme hrubou solí a upečeme na ohni.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a dochutíme je opět nasekaným česnekem, hrubou solí a slunečnicovým olejem. Každý kousek zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na jehlu, upečeme na ohni.
Churrasco podáváme s grilovaným ananasem, smaženým banánem
a salsou. Maso můžeme zakápnout olivovým olejem.