Castagnaccio (Kaštanový koláč)

Ingredience 4 porce

  • 250 g kaštanové mouky
  • 100 g rozinek
  • 70 g piniových oříšků
  • pomerančový kůra
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • voda podle potřeby
  • moučkový cukr na posypání
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup30 min



Nejdříve si namočíme rozinky do vody, aby nabobtnaly. Kaštanovou mouku prosijeme do misky, přidáme rozinky i s vodou, pomerančovou kůru na zvýraznění chuti, fenyklová semínka a trošku piniových oříšků. Promícháme, dochutíme špetkou soli. Formu na pečení vymažeme olivovým olejem, nalijeme do ní těsto a posypeme zbytkem piniových oříšků. Koláč upečeme v předehřáté troubě na 220°, 20 minut. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.