Castagnaccio (Kaštanový koláč)
Ingredience 4 porce
- 250 g kaštanové mouky
- 100 g rozinek
- 70 g piniových oříšků
- pomerančový kůra
- 1 lžička fenyklových semínek
- voda podle potřeby
- moučkový cukr na posypání
- olej extra virgin
- sůl
Postup30 min
Nejdříve si namočíme rozinky do vody, aby nabobtnaly. Kaštanovou mouku prosijeme do misky, přidáme rozinky i s vodou, pomerančovou kůru na zvýraznění chuti, fenyklová semínka a trošku piniových oříšků. Promícháme, dochutíme špetkou soli. Formu na pečení vymažeme olivovým olejem, nalijeme do ní těsto a posypeme zbytkem piniových oříšků. Koláč upečeme v předehřáté troubě na 220°, 20 minut. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.