Cassoeula (Vepřová směs s kapustou)

Ingredience 6 porcí

  • 800 g vepřového boku s chrupavkou
  • 250 g kůže
  • 2 nožičky
  • 2 ouška
  • 2 toulouské klobásy
  • 1 kapusta
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 dl bílého vína
  • 200 g másla
  • sůl, pepř

Postup




V osolené vodě necháme půl hodiny vařit maso, nohy, ouška a kůži, aby se vyvařil přebytečný tuk.
Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájenou cibulku, mrkev a celer. Maso, nohy, ouška a kůži pokrájíme na kousky a přidáme do pánve. Klobásy vhodíme vcelku a vše asi hodinu dusíme pod pokličkou.
Kapustu necháme na půl hodiny spařit ve vodě a poté ji smícháme s masem, podlijeme bílým vínem, podle potřeby můžeme přidat vývar nebo vodu. Necháme ještě 20 minut dusit.
Podáváme s pečivem.