Carré di agnello in crosta aromatica (Jehněčí hřbet ve voňané krustě)

Ingredience 6 porcí

  • 2,5 kg jehněčího hřbetu
  • 4-6 plátků toastového chleba
  • směs bylinek – šalvěj, rozmarýn, petržel, majoránka, tymián, saturejka
  • 3 stroužky česneku
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup50 min




Toastový chléb vysušíme v troubě (opečeme v toastovači) a rozdrobíme v hmoždíři. Přidáme bylinky, rozdrtíme a zakápneme olivovým olejem.
Kosti vyřízneme z masa tak, aby zůstaly samostatně, ale stále byly spojené s celkem. Každou kost zabalíme zvlášť do alobalu, při pečení tak nepopraskají. Maso potřeme z obou stran olejem, osolíme a dáme do trouby zapéct s česnekem asi na 10 minut, aby se zatáhlo, na 200°. Poté jehněčí zasypeme směsí bylinek a pečiva a pečeme dalších 20-30 minut.
Po upečení maso nakrájíme mezi kostmi na jednotlivé porce a podáváme s pečivem.