Carpaccio Di Carciofi (Salát s artyčoky)

Ingredience 4 porce

  • 4 artyčoky
  • 4 cherry rajčata
  • citronová šťáva
  • salátové listy
  • hrst petrželky
  • olej extra virgin
  • ocet balsamico
  • parmazán na posypání
  • sůl

Postup




Artyčok musíme nejprve vyčistit: odstraníme vrchní tvrdé listy, odřízneme nohu a také špičku artyčoku. Poté ho rozkrojíme napůl a očistíme od chloupků. Nakrájíme na tenké proužky a zakapeme citronem, aby nezčernal. Přidáme olivový olej extra virgin, trochu petrželky, osolíme a necháme chvilku marinovat. Mezitím připravíme salát – smícháme salátové listy a půlky rajčat, dochutíme solí a octem balsamico. Nakonec přidáme artyčoky a posypeme parmazánem.