Carpa con verdure (Kapr se zeleninou)

Ingredience 4 porce

  • 4 filety kapra bez kůže
  • 2 citrony
  • 1 řapíkatý celer
  • 4 cukety
  • 1 svazek rukoly
  • olej extra virgin
  • sůl, celý pepř

Postup


V hrnci ohřejeme osolenou vodu asi do teploty 80° a přidáme filety z kapra, citron nakrájený na větší kusy, celý řapíkatý celer a pár kuliček pepře. Necháme 10 minut povařit. Cukety nakrájíme na proužky, měkkou část s hořkými zrnky odstraníme. Zbylé proužky cukety spolu s rukolou přidáme do hrnce a pár minut povaříme. 

V míse rozmícháme citronovou šťávu s olivovým olejem. Na talíř servírujeme zeleninu, navrch položíme rybí filety a pokapeme vzniklou emulzí. Můžeme přidat česnekový olej.