Carpa con pesto di rucola, Cavolo cappuccio in salsa agra (Kapr s rukolovým pestem, Zelí s kyselou omáčkou)

Ingredience

  • 600 g filet z kapra
  • 1 svazek rukoly
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 dl bílého vína
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 lžíce pecorina
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • olej extra virgin
  • sůl
  • 800 g zelí
  • 2 lžíce majonezy
  • 1 lžíce hořčice
  • špetka cukru
  • petržel
  • ½ citronu
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup


Nejdříve si připravíme pesto. Všechny ingredience rozdrtíme v hmoždíři, postupně přiléváme olej. Lze použít i mixér, ale díky rychlým otáčkám může pesto zkysnout. 

Kapra obalíme lehce v mouce a orestujeme na olivovém oleji a bílém víně.
Zelí i petržel nakrájíme na jemno a v míse smícháme s majonézou, hořčicí, špetkou cukru a soli. Zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Filety z kapra podáváme dohromady s rukolovým pestem a zelím.