Carpa con pesto di rucola, Cavolo cappuccio in salsa agra (Kapr s rukolovým pestem, Zelí s kyselou omáčkou)
Ingredience
- 600 g filet z kapra
- 1 svazek rukoly
- 1 lžíce vinného octa
- 1 dl bílého vína
- 2 lžíce parmazánu
- 2 lžíce pecorina
- 1 lžíce piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- olej extra virgin
- sůl
- 800 g zelí
- 2 lžíce majonezy
- 1 lžíce hořčice
- špetka cukru
- petržel
- ½ citronu
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Nejdříve si připravíme pesto. Všechny ingredience rozdrtíme v hmoždíři, postupně přiléváme olej. Lze použít i mixér, ale díky rychlým otáčkám může pesto zkysnout.
Kapra obalíme lehce v mouce a orestujeme na olivovém oleji a bílém víně.
Zelí i petržel nakrájíme na jemno a v míse smícháme s majonézou, hořčicí, špetkou cukru a soli. Zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Filety z kapra podáváme dohromady s rukolovým pestem a zelím.