Carbonara (Špagety Carbonara)

Ingredience 4 porce

  • 400g špagety
  • 200g Pancetta – lze nahradit angl. slaninou
  • 6 žloutků
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 0,5dcl olej extra virgin
  • černý mletý pepř

Traduje se, že tyhle špagety se narodily v Římě. Na druhou stranu s jistotou nemůžeme tvrdit zhola nic. Ani jestli je opravdu vymysleli Italové , anebo Američani po 2. světové válce. Když se podíváte blíž na to , co se do nich dává,  vidíte vajíčka a slaninu. Což vypadá spíš na prima snídani, než na oběd!

Postup


Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky, opečeme do křupava, zvlášť smícháme žloutky s parmazánem a pepřem a vyšleháme. Uvařené špagety vhodíme na pánev se slaninou, proházíme, nakonec mimo oheň smícháme s vyšlehanými žloutky.