Carabaccia (Cibulačka)
Ingredience 4 porce
- 1kg cibule bile
- 3 řapík celer
- 2 mrkve
- olej extra
- hovězí vývar
- sůl, pepř
- 300 g stare bile pečivo
- 100g parmazán
První recept cibulačky na světě vznikl v Toskánsku dříve než ve Francii! Dodávala sílu rybářům, kteří museli do práce ještě před svítáním. Dneska vzpruží i workoholiky!
Postup2 h
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, celer a mrkev na kostičky. Nejlepší je polévku vařit ve starém hliněném hrnci, protože se vaří pomalinku. Do hrnce nalijeme trošku oleje, přidáme zeleninu (žádný základ, hned všechno najednou), postupně zalíváme vývarem a vaříme asi 2 hodiny. Při servírování nastrouháme navrch parmazán, který udělá křupavou kůrčičku. Podáváme s plátkem staršího pečiva.