Carabaccia (Cibulačka)

Ingredience 4 porce

  • 1kg cibule bile
  • 3 řapík celer
  • 2 mrkve
  • olej extra
  • hovězí vývar
  • sůl, pepř
  • 300 g stare bile pečivo
  • 100g parmazán

První recept cibulačky na světě vznikl v Toskánsku dříve než ve Francii! Dodávala sílu rybářům, kteří museli do práce ještě před svítáním. Dneska vzpruží i workoholiky!

Postup2 h

 

 Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, celer a mrkev na kostičky. Nejlepší je polévku vařit ve starém hliněném hrnci, protože se vaří pomalinku. Do hrnce nalijeme trošku oleje, přidáme zeleninu (žádný základ, hned všechno najednou), postupně zalíváme vývarem a vaříme asi 2 hodiny. Při servírování nastrouháme navrch parmazán, který udělá křupavou kůrčičku. Podáváme s plátkem staršího pečiva.