Capesante e cozze gratinate (Gratinované mušle)

Ingredience 4 porce

  • 4 mušle sv. Jakuba
  • 12 slávek
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • bazalka
  • petrželka
  • máta
  • olej extra virgin
  • sůll

Postup




Slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem. Spaříme je na pánvi, dokud se neotevřou. Mušle svatého Jakuba očistíme.
Uděláme si domácí strouhanku z toastového chleba zbaveného kůrky. Bylinky na jemno nasekáme a promísíme. Vše promícháme. Přidáme trochu na jemno nasekaného česneku. Směs spolu se sýrem opět ručně promícháme. Přidáme sůl a olej.
Do lastur svatojakubek dáme mušli a pokryjeme ji směsí. Lastury slávek rozpůlíme a do půlky s masem opět nasypeme směs. Takto připravené mušle upečeme v troubě do zlatova.