Cannelloni con ricotta e spinaci (Cannelloni se špenátem)

Ingredience 4 porce

  • 300g těstovin Cannelloni
  • 400g listového špenátu
  • pár lístků bazalky
  • 30g másla
  • 200g bešamelu
  • 300g ricotty
  • 1 žloutek
  • 100g parmazánu
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Cannelloni jsou těstoviny, v nichž se dá leccos dobrého schovat. V mém oblíbeném receptu se plní Ricottou a špenátem, ale dají se připravit i s omáčkou nebo masem.

Postup

Cannelloni připravíme stejným způsobem jako lasagne, tozn. necháme je pár minut spařit ve vroucí vodě a vhodíme do studené vody. 

Špenát spaříme a nasekáme na jemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu. Smícháme s žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem. Směsí plníme těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel (viz recept Besciamella), posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.