Canederli alla tirolese (Polévka s tyrolskými knedlíčky)

Ingredience 4 porce

  • 1 l hovězího vývaru
  • 20 g másla
  • 200 g bílého staršího pečiva
  • 1 dl mléka
  • 80 g špeku
  • 1 cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • hrst nasekané pažitky
  • hrst nasekané majoránky
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Hovězí polévka s knedlíčky z tyrolského špeku má sílu alpských skalních velikánů. Tyrolsko patřívávalo k Rakousku-Uhersku. Chutěmi  a vůněmi je mnohem více příbuzné klasické české než italské kuchyni. 

Postup




Pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Cibulku a špek nakrájíme na jemno a orestujeme v pánvi na másle. V míse smícháme osmaženou cibulku a špek s nasekanou pažitkou a majoránkou, vejcem, moukou a pečivem. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 
Z těsta vypracujeme stejně velké knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené). Knedlíčky podáváme 
s hovězím vývarem a hrstkou nasekané pažitky.