Canederli Con Insalata Di Crauti (Špekové knedlíky se zelím)

Ingredience 4 porce

  • 300 g suchého pečiva
  • 150 g špeku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1 dl mléka
  • 1 hlávkové zelí
  • 2 dl slunečnicového oleje
  • 1 dl vinného octa
  • hrst pažitky
  • parmazán na posypání
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Kdo by neměl rád špekové knedlíky... tradiční recept nejen české, ale hlavně tyrolské kuchyně.

Postup




V míse rozdrobíme suché pečivo a přidáme na másle osmaženou cibulku, nasekanou pažitku a špek nakrájený na kostičky. Osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Namočíme si ruce do vody, aby se těsto nelepilo a děláme kuličky velikosti dlaně. Knedlíky pak uvaříme 8-10min v osolené vodě.

Zelí nakrájíme na jemno a smícháme s vinným octem a slunečnicovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Špekové knedlíky posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a ozdobíme pažitkou. Servírujeme se zelným salátem.