Buccia di arrancia candita (Kandovaná pomerančová kůra)

Ingredience 4 porce

  • 100 g pomerančové kůry
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 ml vody

Zavzpomínejte si v kuchyni nad domácí přípravou toho nejsladšího pamlsku z dětství. Jeho vůně a chuť kromě nostalgie vyvolává velmi příjemnou závislost. 

Postup50 min




Pomerančovou kůru nakrájíme na měsíčky. Necháme je 2 minuty spařit a 10 minut vychladnout. Tento proces uděláme třikrát (tedy třikrát spařit, třikrát nechat vychladnout). Tím zbavíme kůru hořkosti.
V hrnci rozpustíme cukr s vodou, v sirupu vykoupeme kůru, aby nasákla sladkost. Necháme ji okapat a trochu vyschnout. Půlku měsíčku obalíme v cukru, druhou v čokoládě.