Buccia di arrancia candita (Kandovaná pomerančová kůra)
Ingredience 4 porce
- 100 g pomerančové kůry
- 100 g krupicového cukru
- 100 ml vody
Zavzpomínejte si v kuchyni nad domácí přípravou toho nejsladšího pamlsku z dětství. Jeho vůně a chuť kromě nostalgie vyvolává velmi příjemnou závislost.
Postup50 min
Pomerančovou kůru nakrájíme na měsíčky. Necháme je 2 minuty spařit a 10 minut vychladnout. Tento proces uděláme třikrát (tedy třikrát spařit, třikrát nechat vychladnout). Tím zbavíme kůru hořkosti.
V hrnci rozpustíme cukr s vodou, v sirupu vykoupeme kůru, aby nasákla sladkost. Necháme ji okapat a trochu vyschnout. Půlku měsíčku obalíme v cukru, druhou v čokoládě.