Bucatini all’ amatriciana (Makarony amatriciana)

Ingredience 4 porce

  • 400g těstovin Bucatini
  • 2 lžíce oleje extra virgin
  • 300g guanciale – slanina
  • 400g loupaných rajčat v plechovce
  • 2dcl bílého vína
  • 150g ovčího sýra (Pecorino romano)
  • pepř

Do omáčky na makarony "all´amatriciana" se dává slanina, které se říká guanciale. Není uzená, jen sušená. Můžete použít i jinou slaninu. Podstatné je, aby pustila tuk a ten se propojil s chutí rajčat. Jen tak se vytvoří pravá chuť "all´amatriciana".

Postup20 min


V pánvi na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, zalijeme vínem, přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opepříme a smícháme s trochou sýra. Zbytek nastrouhaného sýra necháme na ozdobu při servírování.