Bocconcini di pollo e chips di patate (Kuřecí prsa v cornflakes s chipsy)

Ingredience 4 porce

  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 brambory
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 50 g cornflakes
  • 2 bílky
  • sušený česnek
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Zapečené brambory s cuketou a černými olivami dělají na talíři skvělé garde rybám. Chuť pečených černých oliv se vám vryje do paměti tak, že si je s potěšením budete přidávat k dalším gratinovaným pokrmům. Uvidíte sami

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké a tlusté plátky. Obalíme je v hladké mouce, vyšlehaných bílcích se špetkou soli a špetkou sušeného česneku a nakonec v roztlučených cornflakes. Obalená prsa naskládáme do zapékací mísy, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě 10 min na 180°, poté plátky otočíme a pečeme ještě 5 min.

Brambory oškrábeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty vyskládáme na plech s pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme 
a upečeme v troubě na 220° do zlatova.