Bagna cauda (Teplá lázeň)

Ingredience 4 porce

  • 1 palička česneku
  • 200 g ančoviček
  • 1 dl mléka
  • 40 g másla
  • 2,5 dl oleje extra virgin
  • vařená zelenina
  • čerstvá zelenina

Lehké, zdravé, chutné a rychlé jídlo pro letní dny

Postup20 min


Stroužky česneku oloupeme a uvaříme v hrnci s mlékem, jakmile mléko zhoustne, česnek vyndáme a odstraníme středy stroužků, které jsou příliš aromatické. Zbylý česnek dáme do hmoždíře spolu s ančovičkami, přidáme olivový olej a vytvoříme krémovitou směs. Vzniklou směs vrátíme do hrnce s redukovaným mlékem a chvíli povaříme, podle hustoty přidáme ještě olivový olej a na závěr máslo. Omáčku servírujeme přímo z hrnce a podáváme s čerstvou a uvařenou zeleninou.