Bagna cauda (Teplá lázeň)
Ingredience 4 porce
- 1 palička česneku
- 200 g ančoviček
- 1 dl mléka
- 40 g másla
- 2,5 dl oleje extra virgin
- vařená zelenina
- čerstvá zelenina
Lehké, zdravé, chutné a rychlé jídlo pro letní dny
Postup20 min
Stroužky česneku oloupeme a uvaříme v hrnci s mlékem, jakmile mléko zhoustne, česnek vyndáme a odstraníme středy stroužků, které jsou příliš aromatické. Zbylý česnek dáme do hmoždíře spolu s ančovičkami, přidáme olivový olej a vytvoříme krémovitou směs. Vzniklou směs vrátíme do hrnce s redukovaným mlékem a chvíli povaříme, podle hustoty přidáme ještě olivový olej a na závěr máslo. Omáčku servírujeme přímo z hrnce a podáváme s čerstvou a uvařenou zeleninou.