Babá (Sladká Babá)

Ingredience 12 porcí

  • 300g hladké mouky
  • 50g droždí
  • 100g másla
  • 5 vajec
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • Poleva:
  • 300g cukru
  • 5 panáků rumu
  • 0,5l vody
  • citronová kůra

Bábovička s opojnou vůní citronové kůry a rumu

Postup1 h

V míse smícháme ingredience na těsto a necháme půl hodiny odležet. 

Do vymazanách a vysypaných formiček (o velikosti hrnku) dáme těsto asi do poloviny a necháme opět půl hodiny vykynout. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 25min na 200° do zlatova.
Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku rozpustíme cukr s vodou a rumem, přidáme citronovou kůru vcelku. Jakmile se cukr rozpustí, ponoříme bábovky do tekutiny, aby se nasákly a můžeme podávat.