Astice in salsa alle erbe (Humr na bylinkách)

Ingredience 4 porce

  • 800 g humra
  • hrst petržele
  • hrst bazalky
  • nať fenyklu
  • 5 dl bílého vína
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plátky toastového chleba
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Chcete-li královsky pohostit svou návštěvu, vsaďte na humra s bylinkami. Sklidíte pochvalu a uznání za kulinářský výkon a skvěle si pochutnáte!

Postup20 min


V hrnci ohřejeme solenou vodu s bílým vínem, do toho přidáme petržel, fenyklovou nať, na hrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Necháme 5 minut vyvařit. 

Humra necháme v chladu a vyndáme ho těsně před přípravou. Ze spoda k humrovi přivážeme provázkem vařečku, aby zůstal rovný a nezkroutil se a vložíme ho do vroucí vody se zeleninou. Vaříme asi 10 minut. Mezitím připravíme bylinkovou omáčku – v hmoždíři smícháme fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky pečiva. Zalijeme olivovým olejem a promícháme. Uvařeného humra po páteři rozpůlíme, servírujeme na talíř a podáváme s bylinkovým pestem.