Asparagi Con Salsa Olandese (Chřest s holandskou omáčkou)

Ingredience 4 porce

  • 12 bílých chřestů
  • 2 dl vinného octa
  • pár kuliček pepře
  • 1 žloutek
  • 40 g másla
  • citronová šťáva
  • sůl

Chřest (labužníky přezdívaný jako král zeleniny) a holandská omáčka je ideálním spojením chutí. Tento recept oceníte zejména na jaře, kdy přichází období sklizně chřestu.

Postup30 min



Chřest vaříme asi 6 min v osolené vodě do podoby “al dente”. V hrnci svaříme vodu (asi 2 dl) s vinným octem a celým pepřem a necháme chvíli vystydnout. Poté ve vodní lázni vyšleháme žloutek a přilijeme vinný ocet s vodou. Po kapkách přimícháváme rozpuštěné máslo, až vznikne hladká omáčka. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme a dobře prošleháme. Holandkou omáčkou polijeme uvařený bílý chřest a můžeme podávat.