Arrosto di maiale alle erbe (Pečené vepřové na bylinkách)

Ingredience 4 porce

  • 1,2 kg vepřové pečeně od krkovice s kůží
  • 1 palička česneku
  • 2 cibule
  • tymián
  • máta
  • šalvěj
  • saturejka
  • 2 dl bílého vína
  • 600 g menších brambor
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Vypečené Toskánsko. Pečená vepřová patří na stůl jedině ve vůni kmínu? Překračujte domácí stereotypy s lehkostí světoběžníka. Pečínka z Florencie vás k tomu svede beze slov.

Postup2 h

Vepřové necháme v celku a kůži na vrchu nařízneme tak, aby vzniklo asi 10 řezů, poté maso svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Bylinky smícháme v hmoždíři s dvěma stroužky česneku, solí a olivovým olejem a směsí potřeme kůži. Kolem masa rozložíme čtvrtky cibule, nevyloupané stroužky česneku, zakápneme olivovým olejem, bílým vínem a osolíme. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200° asi hodinu. Po hodině přidáme k masu oloupané menší brambory v celku, alobal odstraníme a pečeme ještě 30-40 minut na 230°.