Arista di maiale al forno (Pečené vepřové v troubě)

Ingredience 6 porcí

  • 2 kg vepřové kotlety s panenkou v celku
  • 1 kg brambor
  • 1 palička česneku
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • olej extra virgin
  • hrubá sůl

Vypečené Toskánsko. Pečená vepřová patří na stůl jedině ve vůni kmínu? Překračujte domácí stereotypy s lehkostí světoběžníka. Pečínka z Florencie vás k tomu svede beze slov.

Postup1,5 h



Rozmarýn a šalvěj nasekáme spolu s hrubou solí na jemno.
Maso na vrchu nařežeme (vytvoříme mřížku), potřeme bylinkami a solí, pokapeme olivovým olejem a přošpikujeme stroužky česneku. Přidáme ještě snítku rozmarýnu a šalvěj a takto připravené maso pečeme 
v předehřáté troubě na 160° asi 50 minut. Po uplynulé době maso podlijeme sklenkou vody, přidáme brambory, dochutíme solí a olivovým olejem a pečeme dalších 20 minut na 180°.