Arista di maiale al forno (Pečené vepřové v troubě)
Ingredience 6 porcí
- 2 kg vepřové kotlety s panenkou v celku
- 1 kg brambor
- 1 palička česneku
- rozmarýn
- šalvěj
- olej extra virgin
- hrubá sůl
Vypečené Toskánsko. Pečená vepřová patří na stůl jedině ve vůni kmínu? Překračujte domácí stereotypy s lehkostí světoběžníka. Pečínka z Florencie vás k tomu svede beze slov.
Postup1,5 h
Rozmarýn a šalvěj nasekáme spolu s hrubou solí na jemno.
Maso na vrchu nařežeme (vytvoříme mřížku), potřeme bylinkami a solí, pokapeme olivovým olejem a přošpikujeme stroužky česneku. Přidáme ještě snítku rozmarýnu a šalvěj a takto připravené maso pečeme
v předehřáté troubě na 160° asi 50 minut. Po uplynulé době maso podlijeme sklenkou vody, přidáme brambory, dochutíme solí a olivovým olejem a pečeme dalších 20 minut na 180°.