Arista al latte (Vepřové v mléce)

Ingredience 4 porce

  • 800 g vepřového karé
  • 1 l mléka
  • 1 dl bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • řapíkatý celer
  • cibule
  • bobkový list
  • petrželka
  • olej extra virgin

Itálie dala vepřovému jednu neopakovatelnou kuchyňskou úpravu. V kotletě na mléce je skryto pohlazení žaludku od generací vynikajících italských kuchařů.

Postup




Očistíme řapíkatý celer. Nakrájíme jej na větší kousky a cibuli nahrubo. Přidáme pár stroužků česneku, nakrájených na plátky. Vše promícháme. Kotletu na hřbetu nařízneme do mřížky. Převážeme provázkem a obalíme v připravené směsi. Přikryjeme fólií a necháme v lednici odpočívat 12 hodin. Zeleninu z masa odstraníme a vhodíme je na rozpálený olej do kastrůlku. Osmahneme dozlatova. K němu přes cedník propasírujeme zeleninovou směs. Naběračkou přiléváme mléko na na slabém plameni 2 hodiny omáčku redukujeme.
Uvařené maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme je přes cedník propasírovanou omáčkou.