Ananas flambé (Flambovaný ananas)
Ingredience 2 porce
- 1 celý ananas
- 4 lžíce třtinového cukru
- 40 g másla
- 0,4 dl pomerančového likéru (Grand Marnier)
- 2 dl smetany ke šlehání
Sladké pokušení! Vzrušující kombinace tropického ovoce, smetany a karamelu.
Postup20 min
Ananas i s listy rozkrojíme na půlku a jedlou část ovoce vyřízneme. Na rozehřátou pánev nasypeme třtinový cukr, až začne karamelizovat, přidáme máslo a necháme rozpustit. Ananas dáme do pánve a lehce orestujeme. Jakmile chytne barvu, zalijeme ho pomerančovým likérem, čímž ananas na moment vzplane. Pak ho zalijeme smetanou
a promícháme.
Flambovaný ananas vrátíme zpět do vyřízlé části s kůrou a listy, rozkrájíme na díly a zakapeme smetanovou omáčkou.