Ananas flambé (Flambovaný ananas)

Ingredience 2 porce

  • 1 celý ananas
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 40 g másla
  • 0,4 dl pomerančového likéru (Grand Marnier)
  • 2 dl smetany ke šlehání

Sladké pokušení! Vzrušující kombinace tropického ovoce, smetany a karamelu.

Postup20 min




Ananas i s listy rozkrojíme na půlku a jedlou část ovoce vyřízneme. Na rozehřátou pánev nasypeme třtinový cukr, až začne karamelizovat, přidáme máslo a necháme rozpustit. Ananas dáme do pánve a lehce orestujeme. Jakmile chytne barvu, zalijeme ho pomerančovým likérem, čímž ananas na moment vzplane. Pak ho zalijeme smetanou 
a promícháme.
Flambovaný ananas vrátíme zpět do vyřízlé části s kůrou a listy, rozkrájíme na díly a zakapeme smetanovou omáčkou.