Agnello, cace e ove (Jehněčí se sýrem a vejci)

Ingredience 4 porce

  • 750 g jehněčího masa
  • 10 g sádla
  • 1 cibule
  • 100 g parmské šunky
  • muškátový oříšek
  • 1 dl bílého vína
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • 50 g sýru Pecorino
  • 2 žloutky
  • citronová šťáva
  • mouka na obalení
  • sůl

Přemýšlíte nad tím, co nabídnout svým hostům? Se starým receptem, pocházejícím z oblasti Abruzzi ve střední Itálii, jistě neuděláte chybu.

Postup2,5 h


 

V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou na jemno 
a parmskou šunku nakrájenou na kostičky. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem. Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme 
2 hodiny vařit.
Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně, v míse smícháme žloutky, šťávu z půlky citronu a nastrouhaný sýr a směs vlijeme do hrnce. Promícháme a podáváme.