Agnello, cace e ove (Jehněčí se sýrem a vejci)
Ingredience 4 porce
- 750 g jehněčího masa
- 10 g sádla
- 1 cibule
- 100 g parmské šunky
- muškátový oříšek
- 1 dl bílého vína
- zeleninový vývar dle potřeby
- 50 g sýru Pecorino
- 2 žloutky
- citronová šťáva
- mouka na obalení
- sůl
Přemýšlíte nad tím, co nabídnout svým hostům? Se starým receptem, pocházejícím z oblasti Abruzzi ve střední Itálii, jistě neuděláte chybu.
Postup2,5 h
V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou na jemno
a parmskou šunku nakrájenou na kostičky. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem. Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme
2 hodiny vařit.
Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně, v míse smícháme žloutky, šťávu z půlky citronu a nastrouhaný sýr a směs vlijeme do hrnce. Promícháme a podáváme.