Acciughe al prezzemolo (Ančovičky s petrželkou)
Ingredience 4 porce
- 400 g čerstvých ančoviček
- 2 dl bílého vína
- 2 dl oleje extra virgin
- 1 svazek petržele
- citronová šťáva
- sůl
Ančovičky s petrželkou se skvěle hodí na topinku. Zdravé, chutné a přitom levné. Co více si přát?
Postup20 min
Ančovičky vyčistíme tak, že zlomíme hlavičku a odstraníme s ní
i vnitřnosti, páteř ponecháme, aby se rybky nerozpadly při vaření. Dáme je do vlažné vody, přilijeme bílé víno a ohříváme asi 7 minut na jemném plameni. Voda by neměla bublat. Poté odstraníme páteř a ančovičky nasekáme. Smícháme je v míse s olivovým olejem, citronovou šťávou
a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a podáváme s chlebem.