Acciughe al prezzemolo (Ančovičky s petrželkou)

Ingredience 4 porce

  • 400 g čerstvých ančoviček
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl oleje extra virgin
  • 1 svazek petržele
  • citronová šťáva
  • sůl

Ančovičky s petrželkou se skvěle hodí na topinku. Zdravé, chutné a přitom levné. Co více si přát?

Postup20 min


Ančovičky vyčistíme tak, že zlomíme hlavičku a odstraníme s ní 
i vnitřnosti, páteř ponecháme, aby se rybky nerozpadly při vaření. Dáme je do vlažné vody, přilijeme bílé víno a ohříváme asi 7 minut na jemném plameni. Voda by neměla bublat. Poté odstraníme páteř a ančovičky nasekáme. Smícháme je v míse s olivovým olejem, citronovou šťávou 
a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a podáváme s chlebem.