Gabriele Ferrón

Rýžový mág Ferrón

18. července 2012

Málokdo by řekl, že Itálie je největším dodavatelem rýže z celé Evropy. Risotto parmiggiano, milanese, con funghi, alla contadina, risotto s chřestem, s lanýžem, s mořskými plody…to vše je Itálie.

Gabriele Ferrón, muž, který ví o rýži naprosto všechno. Bodrý, milý pán s obrovským entuziasmem nejen pro svou práci. Na první pohled z něj vyzařuje veselost, poctivost a zároveň pokora. Tím učaruje každého návštěvníka, který zavítá na Pila Vecia, v oblasti Isola della Scalla u Verony. Zde se dozvíte vše, co se rýže a následně dalších rýžových produktů týká – od prvního dotyku zrnka země až po blažený pocit v žaludku.

Je to velmi chytré – k dobré rýži vám pomůžou dobré podmínky. Na tom není žádná věda…ale Gabriele přišel na spásnou myšlenku. Do svých rýžových polí vysazuje malé kapříky jakožto přírodní čističku vod.  Postarají se o bakterie a nečistoty. Vyroste zdravý, dobře živený kapr, který může s klidem a poctou skončit na talíři místní restaurace. Dvě mouchy jednou ranou – skvělá rýže, skvělý kapr.